Åstorp föll på hemmais mot gästande Sannarp.

Hemmaspöket fortsätter att ställa till det för Åstorp!

Ikväll skulle ÅIK jaga hemmaspöket på flykten och vända den nedåtgående trenden som har visat sig i KVB hallen. Det ville sig dock inte riktigt. Sannarp var lite bättre än Åstorp i det mesta och besegrade ÅIK med 1-4 i öppen bur.

Period 1 Lagen känner på varandra och det är SHC som gör 0-1, 10.03 in i perioden. Trots att Sannarp sedan får två utvisningar i perioden lyckas inte ÅIK förvalta det numerära övertaget utan går till pausvila med 0-1 på resultattavlan. Skott: 10-13

Period 2 Drabbas SHC 4.56 av en utvisning och när Sannarp återigen varit fulltaliga i 3 sekunder, utökar SHC till 0-2. 16.54 drabbas ÅIK av en utvisning och gör i numerärt underläge 1-2 genom Jimmie Bäckström (Emil Ehnberg) som på nåt konstigt sätt när han faller lyckas peta in pucken i Sannarpskassen. Skott: 8-19

Period 3 15.52 gör SHC 1-3 och det var väl i princip spiken i kistan för ÅIK. I ett desperat försök plockade man ut Tobias Klein i målet för att spela 6 mot 5 men SHC lyckades peta in pucken i öppen kasse 15 sekunder före slutsignalen. Skott: 12-8

Skott totalt: 30-40 Utv: ÅIK 2x2, SHC: 5x2

Tung förlust där vi gör mycket rätt men återigen gör vi inga mål på våra chanser. Vi skjuter 30 skott men vi gör bara ett mål och det är i ett boxplay där vi egentligen inte borde göra mål. Dessutom har vi 5 powerplay som inte ger någon utdelning alls. Vi kommer knappt in i anfallszon ännu mindre etablerar ett spel där. Tacklingarna som ska våra vårt signum uteblir nästan helt och återigen är det vår tredjefemma med Anderberg, Carlén, Robin, Robert och Danne som visar glädje och glöd under hela matchen. Klein i målet gör även han en bra insats med 40 skott och endast 3 insläppta.

Nu måste vi på något sätt jaga hemmaspöket på flykten och koncentrera oss på uppgiften. Kanske är det fokus på fel saker just nu med julbord, fel musik, kommande Intro, julklappar eller vad det nu är. Vi måste upp ett par snäpp och vinna varje man-mot-man, göra minst ett mål för vart tionde skott, inte drälla på blå ochg vara jäkligt nogranna i allt vi gör på isen. Tåget börjar gå och om vi inte ska stå kvar ensamma på stationen får vi rappa på så vi hinner med.

ÅIK slog Tågaborg på bortais med 4-8

Då undertecknad inte var närvarande vid matchtillfället presenteras bara matchfakta.

Period 1 01.17, 0-1 Emil Ehnberg (Jonathan Stolpe, Pierre Rundwall) 09.45, 1-2 Pierre Rundwall (Emil Ehnberg) 15.48, 1-3 Jimmie Bäckström (Patrick Hertzberg, Filip Anderberg) 17.05, 1-4 Jesper Jönsson (Mattias Hammarbäck) Skott: 8-17

Period 2 15.13, 4-5 Patrick Hertzberg (Mattias Johnsson) Skott: 15-16

Period 3 06.05, 4-6 Mattias Johnsson (Filip Anderberg) 12.06, 4-7 Linus lindqvist (Mattias Johnsson, Marttias Hammarbäck) 12.49, 4-8 Jonathan Stolpe (Johan Månsson) Skott: 8-11

Skott totalt: 31-44 Utv.TSK: 4x2, ÅIK: 4x2