Viktig seger mot Skillingaryd

A-laget tog en viktig hemmaseger mot Skillingaryd, slutsiffrorna skrevs till
6-4.

Med ett sent avgörande mål blev det till sist vinst mot Skillingaryd. Nu är det “bara” en poäng upp till kvalplats, något som Åstorp kommer att ge allt för att nå. Matchen igår var en jämn batalj mellan två skridskostarka lag. Skillnaden emot bortamötet med Skillingaryd var att dom hade tuffat till sig lite och bjöd upp till fysisk hockey.

Åstorp hade en 2-0 ledning efter en jämn första period. Båda lagen sköt vars 18 skott, så målchanser var det gott om. Tobias Klein stod upp riktigt bra i Åstorpsmålet och spelade stundtals brilliant.

I andra perioden var det Skillingaryd som höll i taktpinnen. Åstorps 2-0 ledning var snabbt kvitterad efter två tidiga mål för Skillingaryd. Andreas Lindahl gav åter Åstorp ledningen när han med sidopass lyckades utnyttja en Skillingaryd skridsko och ställa målvakten. Ledningsmålet varade dock inte länge, Skillingaryd kvitterade sedan till 3-3 i powerplay. Ställningen stod sig perioden ut.

Skillingaryd tog ledningen efter ca. 6 minuter i tredje, deras tredje mål i powerplay för kvällen om jag räknat rätt. Spelet med en man mer på isen skulle sen visa sig vara avgörande för kvällen. Åstorp kvitterade till 4-4 efter halva perioden när Skillingaryd hade en man på botbänken. Sen dröjde det till klockan stod på 19.04 innan det avgörande målet kom. Efter att Skillingaryd dragit på sig en Holding utv. Kunde Markus Ekstrand sätta 5-4 pucken. Åstorp hann även med ett mål till innan matchen var slut, Max Persson satte 6-4 målet i tom kasse.

Nu väntar en riktig utmaning på söndag när björnarna tar bussen dom 44 milen till Finnspång för att möta seriens i särklass bästa lag. En utmaning som bara kan INSPIRERA!!!

Seger mot Kallinge/Ronneby

A-laget vann hemma mot KRIF med 7-4.

Åstorp tog sin andra seger i alltren när KRIF besegrades med 7-4. Matchen går inte till historien som den mest välspelade match. Men det viktiga var dom tre poängen som Åstorp tog. Dagens spelare var Max Persson som stod för tre mål & en assist.

Matchfakta:

Åstorp - Kallinge/Ronneby 2 7-4 (0-2,3-1,4-1)

Skott: 40 - 28

Åstorps målskyttar:

1-2 Linus Lindqvist (Mattias Hammarbäck)

2-2 Mattias Johnsson (Linus Lindqvist, Jimmy Ekström)

3-2 Johan Andersson (Patrik Hertzberg)

4-4 Jimmie Bäckström (Jimmy Ekström, Max Persson)

5-4 Max Persson (Jimmie Bäckström)

6-4 Max Persson (Jimmie Bäckström)

7-4 Max Persson utan ass.

Förlust i Sölvesborg

A-laget förlorade på torsdagskvällen mot Sölvesborg på bortais med 4-2.

Endast matchfakta från matchen:

Sölvesborg - Åstorp 4-2 (1-2,1-0,2-0)

Skott: 43 - 23

0-1 Johan Andersson utan ass.

1-2 Mattias Johnsson (Andreas Strand, Tobias Klein)

Första segern för A-laget

Åstorp tog sin första trepoängare när Kalmar besegrades på bortais med 6-5.

Äntligen fick Åstorp känna på segerns sötma i alltrean när man med en makalös vändning i sista perioden vände underläge 1-5 till seger med 6-5. Åstorp gjorde en riktig dålig inledning på matchen och låg under med 3-0 efter halva första perioden. Åstorp tog då timeout för att lugna ner spelet lite. Mattias Johnsson reducerade innan perioden var slut.

Kalmar gjorde 4-1 innan minuten gått av andra perioden. Åstorp jämnade sedan ut spelet och kom mer och mer in i matchen och var nära ett par gånger att få in en reduceringspuck. Perioden slutade 1-0 till Kalmar.

Precis som i andra perioden gjorde Kalmar ett tidigt mål, 1-5 kändes då som en ganska svår uppgift för björnarna. 5.47 reducerade Jonathan Stolpe till 2-5 och 10.16 kom målet som vände matchen, 3-5 som gjordes av Max Persson gav Åstorp råg i ryggen och hybris till Kalmar. 4-5 målet gjordes av Jimmy Ekström i powerplay, efter det målet var Kalmar riktigt skakat och tog timeout. En timeout som skulle stärka Åstorp ännu mer än Kalmar. Åstorps kvittering kom efter en riktig tavla av Kalmars målvakt, något som Jimme Bäckström utnyttjade, målet var dessutom i spel 4 mot fem. Segermålet stod Max Persson för när han efter 16.07 tryckte in pucken.

Matchfakta:

Kalmar - Åstorp 5-6 (3-1,1-0,1-5)

Skott: 33 - 25

1-3 Mattias johnsson (Patrik Hertzberg)

2-5 Jonathan Stolpe (Jimmie Bäckström, Andreas Strand)

3-5 Max Persson (Henrik Johnsson)

4-5 Jimmy Ekström utan ass.

5-5 Jimmie Bäckström utan ass.

6-5 Max Persson (Andreas Lindahl)

Svag sista period sänkte Åstorp

Efter att haft ledningen med 3-2 inför sista perioden, föll Åstorp ihop och förlorade mot Ljungby med 4-7.

Det fortsätter att gå tungt för A-laget i Alltrean. Fjärde raka förlusten och noll poäng var inte väl inte den start Åstorp hade hoppats på. Att sedan Åstorp varit med i alla matcher (förutom Finspång) känns ännu tyngre. Igår, precis som matchen mot Trelleborg, tappade Åstorp all fokus i sista perioden och förlorade den med 1-5!

Ljungby började matchen bäst och hade en viss press till en början. Åstorp jobbade sig mer in i matchen ju längre perioden led. Åstorp gjorde dom två första målen, det första genom Mattias Johnsson och det andra gjorde Linus Lindqvist i powerplay! Kort efter reducerade Ljungby och perioden slutade 2-1 till Åstorp.

I andra perioden kvitterade Ljungby ganska snabbt och sedan böljade spelet ganska mycket fram och tillbaka. I mitten av perioden tog Åstorp åter ledningen när Jesper Samela i boxplay tryckte in pucken. Perioden slutade 1-1.

I sista perioden kom raset för Åstorp. På sex minuter gjorde Ljungby 4 mål och alla målen gjordes av deras duktiga första femma. Åstorp föll som ett korthus och ingenting stämde verken bakåt eller framåt. Känns tufft att åter behöva skriva, men hatten av för Ljungby som utnyttjade Åstorps misstag till fullo. Positivt för dagen var Teo Hartmans "comeback" med sin energi och spellusta ger han hopp för att Åstorp ska ha en chans att knippa en plats i kvalet till 2.an.