Viktig seger mot Skillingaryd

A-laget tog en viktig hemmaseger mot Skillingaryd, slutsiffrorna skrevs till
6-4.

Med ett sent avgörande mål blev det till sist vinst mot Skillingaryd. Nu är det “bara” en poäng upp till kvalplats, något som Åstorp kommer att ge allt för att nå. Matchen igår var en jämn batalj mellan två skridskostarka lag. Skillnaden emot bortamötet med Skillingaryd var att dom hade tuffat till sig lite och bjöd upp till fysisk hockey.

Åstorp hade en 2-0 ledning efter en jämn första period. Båda lagen sköt vars 18 skott, så målchanser var det gott om. Tobias Klein stod upp riktigt bra i Åstorpsmålet och spelade stundtals brilliant.

I andra perioden var det Skillingaryd som höll i taktpinnen. Åstorps 2-0 ledning var snabbt kvitterad efter två tidiga mål för Skillingaryd. Andreas Lindahl gav åter Åstorp ledningen när han med sidopass lyckades utnyttja en Skillingaryd skridsko och ställa målvakten. Ledningsmålet varade dock inte länge, Skillingaryd kvitterade sedan till 3-3 i powerplay. Ställningen stod sig perioden ut.

Skillingaryd tog ledningen efter ca. 6 minuter i tredje, deras tredje mål i powerplay för kvällen om jag räknat rätt. Spelet med en man mer på isen skulle sen visa sig vara avgörande för kvällen. Åstorp kvitterade till 4-4 efter halva perioden när Skillingaryd hade en man på botbänken. Sen dröjde det till klockan stod på 19.04 innan det avgörande målet kom. Efter att Skillingaryd dragit på sig en Holding utv. Kunde Markus Ekstrand sätta 5-4 pucken. Åstorp hann även med ett mål till innan matchen var slut, Max Persson satte 6-4 målet i tom kasse.

Nu väntar en riktig utmaning på söndag när björnarna tar bussen dom 44 milen till Finnspång för att möta seriens i särklass bästa lag. En utmaning som bara kan INSPIRERA!!!