Tredje raka förlusten för A-laget.

På torsdagskvällen åkte Åstorp på sin tredje raka förlust. Bortamötet mot Trelleborg slutade 7-4 till Vikings.

Det var inte dom bästa förutsättningarna när A-laget gav sig av till Trelleborg på torsdags eftermiddagen. Kung Bore hade lagt sin hand över Skåne och det var många frågor om matchen skulle spelas. Med en trygg busschaufför gav sig Åstorp ändå iväg på resan till Trelleborg. Färden tog 2,5 timme ner och matchen fick skjutas en halv timme.

Matchinledningen var jämn och båda lagen bytte chanser med varandra. Vikings gjorde det första målet efter cirka 7 minuter. Åstorp kvitterade i mitten av perioden och kort därefter även tog ledningen. Åstorp gjorde nog sin bästa period i Alltrean.

Åstorp gjorde även det första målet i andra perioden, Jonathan Stolpe fick fritt lägen i “slottet” och kunde snyggt sätta 3-1 till ÅIK. Så här långt kändes det ganska tryggt. Sedan hände något i matchen. Trelleborg tog över mer och mer och Åstorp tappade fokus och blev stillastående. Innan perioden var slut hade Vikings både reducerat och kvitterat.

3-3 stod det när pucken släpptes i sista perioden och blott fyra minuter senare stod det 6-3 till Trelleborg. Som ni förstår så föll Åstorp som ett korthus. Så det var inte mycket att orda om. Hatten av för Trelleborg och Åstorp fick åka hem med ännu en förlust i Alltrean.

Nu väntar ett längre uppehåll och Åstorp får slicka såren och rannsaka sig själva inför stundande matcher efter nyår.

Matchfakta:

Trelleborg - Åstorp 7-4 (1-2,2-1,4-1)

Skott: 35 - 33

Åstorps målskyttar:

1-1 Linus Lindqvist utan ass.

1-2 Max Persson (Andreas Strand)

1-3 Jonathan Stolpe (Markus Ekstrand, Linus Lindqvist)

7-4 Jesper Samela (Jim Berglund, Patrik Hertzberg)

Äntligen!

Nu har jag äntligen fått min nya kamera !! Bilderna från igår mot Trelleborg kommer upp lite senare idag! Ha tålamod! Kommentera gärna!

Funderar lite på att sälja bilder om det är någon som är sugen!
Kostnad vet jag inte men skriv vilken bild och gärna hur stor du vill ha bilden! Ju större desto sämre kvalité.

Maila mig: [email protected]

Förlust mot Finspång.

Nästa hemmamatch i alltrean!

Nästa hemmamatch är på lördag den 11/12 mot Finspångs AIK!
Viktigt att många kommer för att det kommer bli en riktigt bra match!
Vinst är det ända som gäller, krossa Finspång!

Be there!

Åstorp - Finspång 11/12 klockan 15.00!

Förlust mot Skillingaryd

A-laget förlorade första matchen i alltrean. 2-3 blev förlustsiffrorna på bortais mot Skillingaryd.

Det blev en tuff inledning för Åstorp i Alltrean. I premiären på bortais mot Skillingaryd stötte man på en skridskostark och uppoffrande motståndare. Förlusten var Åstorps första tre poängs förlust under säsongen.

Åstorp gjorde en riktig usel första period. Med mycket utvisningar och slarvigt spel blev Åstorp ett ganska lätt byte för Skillingaryd. Angående utvisningarna måste Åstorp bli smartare, att ta fyra 2:or i anfallszon i första perioden är rent av idiotiskt. Skillingaryd ledde efter första perioden med 3-1.

I andra perioden vaknade Åstorp mer till liv och började åka mer skridsko och spela fysiskt, något som stundtals störde Skillingaryd. Fast att Åstorp fick upp farten hade man svårt att ta sig in i farliga lägen. Skillingaryd bjöd inte på många lägen för Åstorp att komma till avslut, utan på “Åstorps vis” styrde ut spelet i hörnorna. Perioden slutade 0-0.

Åstorp vaskade om i femmorna inför tredje perioden och det gav resultat då Åstorp gjorde sin bästa period för kvällen. Åstorp hade många lägen att reducera i början av perioden med bl.a.. ett 5 mot 3 läge. De dröjde ganska långt in i perioden innan Åstorp kunde få in en reducerings puck. Åstorp jagade febrilt i slutet av matchen att få in en kvittering och var nära när matchens sista skott dansade på mållinjen.

Sammanfattningsvis gjorde Åstorp ingen bra match idag. Allt för många utvisningar och stundtals för mycket tafatt spel i anfalls zon. Givetvis var Skillingaryd en mycket duktig motståndare också, dom slet och offrade sig på hela banan. Det som kan nämnas också är att smålandslagen får vara beredda på att i Skåne kommer det att spelas mycket mer fysisk hockey, då både vi och Trelleborg är vana vid en högre nivå när det gäller tacklingar och tufft spel. När till och med domaren kommenterade att Åstorp tacklades för mycket!!?? Får man sig en tankeställare!!