Förlust på straffar mot Sölvesborg

A-laget föll med 2-3 efter straffdrama mot Sölvesborg.

Det var skade- och sjukdrabbat i Åstorp inför matchen mot Sölvesborg. Ett par juniorer hade plockats upp och det blev till sist tre femmor. Matchen som var viktig för båda lagen blev också en jämn kamp. Spelmässigt var Sölvesborg kanske lite bättre, men kämpaandan i Åstorp vägde upp deras övertag. Matchen fick avgöras på straffar, där Sölvesborg drog det längsta strået. En tung förlust för Åstorp som nu får förlita sig på att Skillingaryd vinner mot Ljungby samtidigt som Åstorp måste vinna mot KRIF på bortais på söndag.

Matchfakta:

Åstorp – Sölvesborg 2-3 eft. straffar (1-1,0-0,1-1)

Skott: 50-50

Åstorps målskyttar:

1-1  Jim Berglund (Max Persson)

2-2  Jimmie Bäckström (Patrik Hertzberg)

5-1 seger mot Kalmar

Det blev vinst mot Kalmar i söndagens hemmamatch.

Det blev en 5-1: a i hemmamatchen mot Kalmar. Denna gången var Åstorp rättfärdiga vinnare mot Kalmar gemfört med bortamötet. Åstorp var bättre på alla positioner och segersiffrorna var talande. I och med segern är Åstorp uppe på fjärdeplats igen, det är ju fyra lag som går till kval. Med två återstående matcher kvar, Sölvesborg (hemma) och KRIF (borta) har Åstorp en bra chans att nå kvalet till div. 2.

4-1 Jimmie Bäckström(Teo Hartman)

5-1 Teo Hartman (Mattias Johnsson, Jimmie Bäckström)

7-4 seger mot Ljungby

Åstorp vann på bortais mot Ljungby på söndagskvällen......

Åstorp trivs bra på bortais, igår var det Ljungby som fick känna på Åstorp när dom är som bäst. Hör fart och offervilja i varje närkamp och inte minst rätt inställning till matchen, var segerreceptet.

Åstorp började matchen starkt och satte press på Ljungby direkt. Linus Lindqvist gav Åstorp ledningen efter 2.38. Två minuter senare stod det 0-2 på tavlan sedan Mattias Johnsson utökat. Ljungby reducerade till 1-2 när klockan stod på 14.40, exakt en minut senare sköt Max Persson 3-1 till Åstorp. Skotten slutade 19–11 till Åstorps fördel.

Åstorp fortsatte pumpa på i andra perioden och det tog inte många minuter innan det stod 1-5. Målskyttar var Jonathan Stolpe och Jim Berglund. Åstorp hade även en puck till inne som felaktig dömdes bort för offside i målgården. Även denna i perioden vanns skotten av Åstorp, 18-11.

I sista perioden kom Ljungby tillbaka i spelet och Åstorp tappade fart och tanke. Ljungby som var vassa i sina kontringar gjorde 2-5. Mattias Johnsson utnyttjade sedan ett misstag från Ljungbys sida och sköt 2-6 målet. Ljungby gav inte upp och reducerade två gånger om inom 28 sekunder (13.16 och 13.44). Åstorp tog då timeout för att samla ihop sig. Åstorp redde sedan ut Ljungbys anstormning och segern var aldrig i fara. Mattias Hammarbäck avslutade målskyttet för kvällen, när han i tom kasse satte 4-7 målet.

Matchfakta:

Ljungby - Åstorp

Skott: 41 – 54

0-1  Linus Lindqvist (Teo Hartman)

0-2  Mattias Johnsson (Linus Lindqvist, Teo Hartman)

1-3 Max Persson (Henrik Johnsson, Jim Berglund)

1-4 Jonathan Stolpe utan ass.

1-5 Jim Berglund (Andreas Strand)

2-6 Mattias Johnsson (Linus Lindqvist)

4-7 Mattias Hammarbäck utan ass.

Platt fall mot Vikings

Det blev storförlust för Åstorp i hemmamatchen mot Trelleborg, matchen slutade 3-8..

Allt från Finspångsmatchen var som bortblåst i matchen mot Trelleborg. Inställning, kämpaglöd, fokusering osv. Alla dom viktiga ingredienser som krävs för att få dom bästa förutsättningarna till en match fanns inte. Trelleborg bjöd förvisso på en fartfylld hockey, men det borde passa Åstorp väl eftersom en av Åstorps styrkor är just hög fart.

Tycker inte det finns så mycket att skriva om när det gäller matchen. Trelleborg var bättre på det mesta. Anmärkningsvärt var väl att det stundtals kändes som en träningsmatch med få utvisningar och lite närkamper. Det är bara att lägga denna matchen till historien och blicka framåt mot stundande matcher. I morgon är det Ljungby som gäller på bortais och med rätt inställning ska inte detta vara en omöjlig uppgift.

Matchfakta:

Åstorp - Trelleborg 3-8

Skott: 45 - 48

1-2 Patrik Hertzberg (Tobias Klein)

2-7 Johan Andersson (Teo Hartman, Henrik Johnsson)

3-7 Filip Anderberg (Fredrik Johansson)

A-laget upp på kvalplats

Åstorp gick upp på fjärde plats i tabellen när Finspång besegrades på bortais med 6-3.

Konstigt nog märktes det redan på uppvärmningen vem som skulle vinna kvällens kamp. Både spelare och ledare lade märke till Finspångs något loja inställning. Det gav björnarna en stark tro på att gå ut och ge järnet. Åstorp började också matchen i högt tempo och gav inte Finspång mycket utrymme för att spela så mycket puck, som dom annars är bra på. Åstorp gjorde första målet, Jim Berglund utnyttjade ett av många anfall som Åstorp hade. Innan period vila hade dock Finspång kvitterat.

I andra perioden spikade Tobias Klein igen för Åstorp, det kvittade vad Finspång gjorde så motade han allt. Samtidigt blev Åstorp väldigt effektiva framåt. Mattias Johnsson gjorde 2-1 på sedvanligt “Johnssona vis”, brutalt tryckte in pucken. 3-1 stod Jimmie Bäckström för när han på en kontring sköt mellan benen på Finspångs målvakt. 4-1 kom i powerplay för Åstorp, Fredrik Johansson tekade rakt bak till Johan Andersson som sköt direkt och Jonathan Stolpe styrde in pucken. 5-1 gjorde Linus Lindqvist för när han blivit snyggt framspelad av Mattias Johnsson. Åstorp gjorde dom fyra målen på ca. fyra minuter. Klein fortsatte sen att briljera perioden ut och Finspång var ganska frustrerade.

I sista perioden fick Åstorp lite hybris, det blev rätt så stillastående och det passade Finspång perfekt. Två general misstag i egen zon gav Finspång två mål. Åstorp tog då timeout och herr Liljedahl fick med hög röst “väcka” spelarna. Det hjälpte och Åstorp fick upp farten på rören igen. Jim berglund fick avsluta målskyttet för kvällen när han i sista minuten gjorde 6-3 målet.

Dom viktiga matcherna avlöser nu varandra. På torsdag kommer Trelleborg på besök i KvB hallen.