7-4 seger mot Ljungby

Åstorp vann på bortais mot Ljungby på söndagskvällen......

Åstorp trivs bra på bortais, igår var det Ljungby som fick känna på Åstorp när dom är som bäst. Hör fart och offervilja i varje närkamp och inte minst rätt inställning till matchen, var segerreceptet.

Åstorp började matchen starkt och satte press på Ljungby direkt. Linus Lindqvist gav Åstorp ledningen efter 2.38. Två minuter senare stod det 0-2 på tavlan sedan Mattias Johnsson utökat. Ljungby reducerade till 1-2 när klockan stod på 14.40, exakt en minut senare sköt Max Persson 3-1 till Åstorp. Skotten slutade 19–11 till Åstorps fördel.

Åstorp fortsatte pumpa på i andra perioden och det tog inte många minuter innan det stod 1-5. Målskyttar var Jonathan Stolpe och Jim Berglund. Åstorp hade även en puck till inne som felaktig dömdes bort för offside i målgården. Även denna i perioden vanns skotten av Åstorp, 18-11.

I sista perioden kom Ljungby tillbaka i spelet och Åstorp tappade fart och tanke. Ljungby som var vassa i sina kontringar gjorde 2-5. Mattias Johnsson utnyttjade sedan ett misstag från Ljungbys sida och sköt 2-6 målet. Ljungby gav inte upp och reducerade två gånger om inom 28 sekunder (13.16 och 13.44). Åstorp tog då timeout för att samla ihop sig. Åstorp redde sedan ut Ljungbys anstormning och segern var aldrig i fara. Mattias Hammarbäck avslutade målskyttet för kvällen, när han i tom kasse satte 4-7 målet.