Patrick Hertzberg ansluter till A-laget.

Patrick är född 92 men har redan hunnit få en hel del erfarenhet. Närmast kommer han från Rögles J18 Elit men har också spelat i Vännäs  J18 Elit. Han har en mycket fin skridskoåkning, rappt skott och en utmärkt fysik. Patrick har skrivit på ett 2 årsavtal med ÅIK och vi hälsar honom välkommen i vår förening.

Seger på straffar mot Tågaborg

A-laget vann till sist på sraffar mot Tågaborg på fredagkvällen med 7-6.

Om det var uppåt i matchen mot Lund så var det tvärtom mot Tågaborg. Inte mycket stämde i Åstorps spel och att tappa en poäng kändes som en förlust. Det är bara att glömma denna matchen och blicka framåt. Efter halva serien har Åstorp inte förlorat under ordinarie speltid och leder serien tillsammans med Trelleborg på 15 poäng, trea är Lejonet på 10 poäng. Sex matcher återstår innan alltrean drar igång och Åstorp vill givetvis vara ett av dom två lagen som går dit.

Lite från matchen:

Kul med fredagsmatch, mycket publik (vissa gladare än andra)

Patrick Hertzberg fick göra mål i sin debut i Grizzlytröjan

Tobias Klein kom in och räddade alla tre straffar

Jonathan Stolpe fick avgöra matchen på sin 20 årsdag

Återigen har protokollet en förmåga att försvinna, så ingen matchfakta

Åstorp nollade Lund på bortais

A-laget vann på bortais mot Lund med 5-0 på onsdagskvällen.

Åstorps uppåttrend försätter, 5-0 mot svårspelade Lund blev ett kvitto på att formkurvan är på rätt håll. Åstorp ställde upp med fyra forwards uppställningar och tre backpar, något som skulle visa sig vara ett vinnande koncept.

Matchen startade i högt tempo, då både Lund och Åstorp är skridskostarka lag. Åstorp tog ledningen med 1-0 efter att Robert Elmgren fått till en klockren tekning som Mattias Hammarbäck slog in direkt. Åstorp andra mål gjorde Max Persson efter att Åstorp hade haft en av sina anstormningar i Lunds zon. Perioden slutade 2-0 till Åstorp

I början av andra perioden tryckte Lund på och hade stundtals mycket spel i Åstorps zon, men Åstorps försvarsspel var mycket stabilt plus att Tobias Klein är strålande för tillfället. Lund fick sedan svårt att stå emot Åstorps tyng och speed. Åstorps mål i andra perioden gjordes av Andreas Lindahl, ett rungande slagskott från blå.

I sista akten spelade Åstorp tryggt och säkert. Åstorp gjorde två mål, det förtsa kom i numerärt underläge för Åstorp, Henrik Johnsson snappade upp en puck i mittzon och kunde elegant ”chippa” in pucken i ett friläge. Och 5-0 målet gjorde Max Persson, också det ett friläge.

Tränarparet var rejält nöjda efter matchen och tycke att det avgörande var att spela med fyra forwards uppställningar, och att spelet i egen zon var mycket bra.

Eftersom protokollet är på villovägar kommer bara målskyttar:

Max Persson 2, Mattias Hammarbäck, Andreas Lindahl & Henrik Johnsson

Åstorp - Sannarp

Det blev vinst med uddamålet mot Sannarp med 5-4.

Det blev till sist seger mot Sannarp med 5-4. En seger som Åstorp kunde tappat efter stundtals slarv i sista perioden.

Första perioden går inte till historien som den mest roliga hockeyperiod då båda lagen tog ut varandra och spelade ganska defensivt. Mest anmärkningsvärda var väll Åstorps oförmåga att spela powerplay. Sannarp hade fyra utvisningar innan 10 minuter gått av perioden något som Åstorp inte utnyttjade utan Sannarp freda sig bra och stressade Åstorp till misstag hela tiden.

I andra perioden tog matchen fart. Sannarp tog ledningen efter 1.14 men Åstorp var inte sena att kvittera, 2.26 stod det 1-1 i matchen. Åstorp gjorde sen sin kanske bästa perioden under säsongen då man spelade med få misstag och instruktionerna som sades inför matchen följdes till punk och pricka. Även anmärkningsvärt i perioden var att det inte delades ut någon utvisning. Sannarp missade en straff när det stod 3-1 till Åstorp i mitten av perioden.

Åstorp gjorde 4-1 tidigt i tredje perioden, ett riktigt kämpamål av Pierre Rundwall som även firade sin 21 årsdag! Efter det målet hände något med Åstorp!? Sannarp gjorde tre raka mål på fem minuter där av två av målen kom i nummerärt överläge för Åstorp! Åstorp tog sedan en välbehövlig timeout för att väcka liv i grabbarna. Efter att ha snappat upp en retur från Mattias Hammarbäck kunde Jim Berglund trycka in det förlösande 5-4 målet till Åstorp när klockan stod på 11.07. I slutet av matchen blev det lite High Chaparall när Sannarps målvakt drog på sig en 10 min. och det fick sättas in en utespelare i målet eftersom Sannarp bara ställde upp med en målvakt!? Starkt av Åstorp att stå emot dom sista minuterna då även Åstorp drog på sig ett par utvisningar.

Nu väntar en tuff vecka med träningar och två bortamatcher, Lund på onsdag och ett intressant derby mot Tågaborg på fredag i Helsingborg.