Åstorp nollade Lund på bortais

A-laget vann på bortais mot Lund med 5-0 på onsdagskvällen.

Åstorps uppåttrend försätter, 5-0 mot svårspelade Lund blev ett kvitto på att formkurvan är på rätt håll. Åstorp ställde upp med fyra forwards uppställningar och tre backpar, något som skulle visa sig vara ett vinnande koncept.

Matchen startade i högt tempo, då både Lund och Åstorp är skridskostarka lag. Åstorp tog ledningen med 1-0 efter att Robert Elmgren fått till en klockren tekning som Mattias Hammarbäck slog in direkt. Åstorp andra mål gjorde Max Persson efter att Åstorp hade haft en av sina anstormningar i Lunds zon. Perioden slutade 2-0 till Åstorp

I början av andra perioden tryckte Lund på och hade stundtals mycket spel i Åstorps zon, men Åstorps försvarsspel var mycket stabilt plus att Tobias Klein är strålande för tillfället. Lund fick sedan svårt att stå emot Åstorps tyng och speed. Åstorps mål i andra perioden gjordes av Andreas Lindahl, ett rungande slagskott från blå.

I sista akten spelade Åstorp tryggt och säkert. Åstorp gjorde två mål, det förtsa kom i numerärt underläge för Åstorp, Henrik Johnsson snappade upp en puck i mittzon och kunde elegant ”chippa” in pucken i ett friläge. Och 5-0 målet gjorde Max Persson, också det ett friläge.

Tränarparet var rejält nöjda efter matchen och tycke att det avgörande var att spela med fyra forwards uppställningar, och att spelet i egen zon var mycket bra.