Serieseger för Åstorp när Tågaborg besegrades

Åstorp vann med hela 14-1 mot ett uddlöst Tågaborg. I och med vinsten stod Åstorp som seriesegrare i grundserien.

Då var grundserien färdig spelad och Åstorp står som seriesegrare! Åstorps målsättning var att ta sig vidare till Alltrean och det gjorde man med besked. Att inte förlora under ordinarie speltid i serien är mer än godkänt då lag som Trelleborg, Lund & Lejonet stått som motståndare, och det är inga dåliga lag! Nu ska inte Åstorp slå sig allt för mycket på bröstet utan det är hårt arbete som kommer att gälla i Alltrean. Nivån kommer att höjas nu och lagen Åstorp kommer att tampas med är riktigt bra lag. Och med långa resor som t.ex.. Finspång borta gäller det att ladda proffsigt inför matcherna. En utmanande uppgift för tränare, ledare & spelare.

Matchen igår finns där inte så mycket att skriva om, så vi kör bara matchfakta på den.

Matchfakta:

Åstorp - Tågaborg 14-1 (4-1,4-0,6-0)

Skott: 55-32

Åstorps målskyttar:

1-1 Mattias Hammarbäck (Linus Lindqvist)

2-1 Max Persson (Jim Berglund)

3-1 Max Persson (Pierre Rundwall)

4-1 Johan Månsson utan ass.

5-1 Linus Lindqvist (Pierre Rundwall, Max Persson)

6-1 Fredrik Johansson (Markus Ekstrand, Jonathan Stolpe)

7-1 Max Persson (Henrik Johnsson)

8-1 Markus Ekstrand (Johan Johnsson)

9-1 Pierre Rundwall utan ass.

10-1 Markus Ekstrand (Henrik Johnsson)

11-1 Jonathan Stolpe (Henrik Johnsson)

12-1 Markus Ekstrand (Jonathan Stolpe, Fredrik Johansson)

13-1 Jimmy Ekström utan ass.

14-1 Johan Andersson (Mattias Johnsson)

tur det inte var jag som höll i kameran, då hade han fått stryk ;)

Ny seger för A-laget

På söndagkvällen bortaslog A-laget Sannarp med siffrorna 2-4.

Åstorps framfart fortsätter, denna gången var det Sannarp som fick känna på Åstorps fart och tyngd. Med en omgång kvar av serien är det nu klart att Åstorp får med sig Trelleborg till Alltrean. Vid vinst på torsdag mot Tågaborg är även Åstorp seriesegrare något som givetvis Åstorp kommer ge allt för att vara. Efter torsdags matchen blir det också klart vilka andra lag som kommer spela i Alltrean.

Matchen i går var som dom flesta matcher Åstorp spelat under säsongen, man jobbar sig in i matchen och med hög fart och press, som till sist tar musten av motståndarna. Sannarp, som har ett ganska rutinerat lag bjöd upp till kamp i början av matchen men Åstorp gör ett mycket bra jobb med att styra ut dom i sarg hörnorna. Första perioden slutade 0-0.

I andra perioden fick Åstorp upp ångan och 4.54 tryckte Kim Persson in 0-1 efter en kontring. Cirka fyra minuter senare gjorde Jim Berglund 0-2 till Åstorp. Sannarp blev sedan ganska frustrerade, som blev till Åstorps fördel då Åstorp tog över matchen. 0-2 slutade perioden.

7.49 in i sista perioden gjorde Jesper Samela 0-3 till Åstorp i powerplay. Sannarp gjorde sen en reducering till 1-3 även det målet kom i powerplay. Jimmy Ekström var sedan nästa att näta för Åstorp, ett dragskott från blå letade sig in bakom Sannarps målvakt, hans första mål i Grizzly tröjan!! (måste kännas stort). Sannarp gjorde sista målet i matchen som blev till slutresultat 2-4.

Matchfakta:

Sannarp – Åstorp 2-4 (0-0,0-2,2-2)

Skott: 40 – 46

0-1  Kim Persson (Linus Lindqvist)

0-2  Jim Berglund (Henrik Johnsson, Pierre Rundwall)

0-3  Jesper Samela (Jim Berglund, Pierre Rundwall)

1-4 Jimmy Ekström (Henrik Johnsson)

Nyckelspelare förlänger.

Tobias Klein har gått från klarhet till klarhet och är nu klar för Åstorp även för säsongen 11/12.

Detta är naturligtvis ett viktigt steg för Åstorp att knyta an duktige Tobias Klein för kommande säsong. Han har varit enastående över hela grundspelet och är helt klart en av de bästa målvakterna i hela serien. I många matcher har han varit helt matchavgörande där motståndarna inte kunnat göra något annat än att beundra denna resliga unga målvakt. På 10 matcher har Tobias spelat lite drygt 9 matcher. Insläppta mål är endast 21 vilket ger ett genomsnitt på 2,3 insläppta mål per match. Tobias har en väldigt skön inställning till det mesta och berättade under kontraktskrivningen att han trivdes fantastiskt bra i Åstorp. Trots att Tobias bara är 20 år gammal, spelar han i år sin fjärde säsong i Åstorps A-lag. Vi ser fram emot en fortsättning med Tobias i vårt seniorlag.

Alltrean säkrad efter vinst mot Lund

A-laget är klara för alltrean efter förlängningsvinst mot Lund med 2-1. Och där väntar bl.a. lag som Kalmar, Finspång och Ljungby.

Då var Åstorp klara för alltrean som startar i december. Serien kommer bestå av åtta lag och Åstorp kommer bl.a. stöta på Finspång, Kalmar och Ljungby, det är dom lagen som är klara. Kul med lite nya lag i KvB hallen.

Matchen igår var en jämn tillställning. Lund som är ett bättre lag än vad tabell läget visar gjorde det svårt för Åstorp att komma till avslut och det samma kan man säga att Åstorp gjorde för Lund. Lund hade ledningen inför sista perioden och det dröjde till slutet av matchen innan Åstorp kunde kvittera. Pierre Rundwall blev sedan matchvinnare när han avgjorde i sudden.

Matchfakta:

Åstorp - Lund 2-1 (0-0,0-1,1-0,1-0)

Skott: 45 - 41

1-1 Markus Ekstrand (Andreas Klein, Fredrik Johansson)

2-1 Pierre Rundwall (Max Persson)

Trelleborgs sammanfattning om gårdagens match!

Tif Vikings var ute efter revansch mot Åstorp. Det lyckades inte alls. Målvakten Tobias Klein stoppade 37 av 38 skott när hans Åstorp vann med förkrossande 7–1 (4–0, 2–1, 1–0) i seriefinalen i division tre.

Åstorp är ett lag som passar Tif Vikings illa. Minst sagt.

På två matcher har trelleborgarna två förluster och 4–17 i målskillnad.

– Hatten av till dem. De spelar ett disciplinerat bortaspel, är noggranna och vet hur de ska göra. De drar sig hemåt och ligger och fiskar på kontring, sa Tif-tränaren Pontus Mårtensson.

Vikings etablerade tryck i anfallszonen direkt från första nedsläpp, men skärpan framför mål saknades.

Det gjorde den inte hos Åstorp som högg direkt när hemmalaget drällde med pucken.

Med rapp skridskoåkning och sylvassa kontringar hade Åstorp säkrat segern vid första period­vilan.

När lagen möttes i Åstorp sköt trelleborgarna 65 skott på Tobias Klein. Den här gången sköt man 38.

– Det kvittar hur fan man sköt, konstaterade Frank Brobeck som brände en straff vid ställningen 1–5 i mitten av andra perioden.

– Jag drar honom och ska lägga in den med backhand, men han får upp plocken. Det är ett monster, sa Brobeck om Tobias Klein.

Den enda som fick hål på ”monstret” var backen Magnus Svensson som sköt en studsande lyra från mittzon.

– Jag skulle bara lägga den mot mål och åka byta. Skönt att i alla fall få något positivt med sig, förklarade målskytten.

Frank Brobeck hittade också positiva faktorer att ta med sig.

– Jag är nöjd med prestationen i vår femma, vi skapade mycket, det var bara det här med spelet framför kassen, resonerade han.

Ju längre matchen led, desto mer tenderade hemmalaget att överarbeta lägena framför mål. Spelet i numerärt överläge fungerade inte alls.

– Tyvärr spelar vi lite junioraktigt, vi spelar inte tillräckligt enkelt. Det blir en viss frustration när vi inte får utdelning, sa tränaren Pontus Mårtensson.

Trots förlusten ligger Tif Vikings bra till för att följa med serieledande Åstorp till alltrean som inleds om några veckor. Frågan är bara hur Vikings ska bära sig åt för att få Åstorp på fall nästa gång.

– Vi får tänka mer på defensiven, att hela tiden vara noggranna med vad vi ska göra och undvika jäkligt enkla misstag som vi gör i dag, sa Frank Brobeck.

Tränare Mårtensson funderar på att pröva samma taktik som Åstorp använder sig av.

– Kanske ska vi låta dem vara spelförande, det är de nog inte så vana vid. Vi får analysera det här och ta det när den dagen kommer.

taggad!

Jag är sjukt taggad inför söndagens match mot Lund! Hoppas ni spelare också är det, för det blir vinst!

Vinst i seriefinalen

A-laget bortaslog Trelleborg i seriefinalen med 7-1 på torsdagskvällen.

Ett desarmerat Åstorp med ett antal skador och sjukdomar, tog på torsdagen bussen till Trelleborg för att spela seriefinal. Åstorp som verkar ha förvånansvärt lätt för Trelleborg vann matchen med 7-1 efter periodsiffrorna (0-4,1-2,0-1). Återigen en stark insats av Åstorp som nu tog ett steg närmre alltrean.

- Man kan inget annat än vara nöjd med dagens match. Med 9 spelare borta är både jag och Peter nöjda med att vi har haft många spelare i gång i tidigare matcher. Vi gör det svårt för Trelleborg och styr ut dom effektivt och förvaltar våra egna chanser, sa Honken efter matchen.

Matchfakta:

Trelleborg – Åstorp 1-7 (0-4,1-2.0-1)

Skott: 38-27

0-1  Jim Berglund (Markus Ekstrand, Jimmie Bäckström)

0-2  Markus Ekstrand (Linus Lindqvist, Johan Johnsson)

Revansch på Lejonet!

A-laget tog revansch mot Lejonet och vann med 5-4 på söndagen. (Uppdaterad)

Första perioden börjar väldigt trevande och det märks att det är en viktig match för båda lagen. Inga riktiga målchanser för något av lagen utan Åstorp inleder med två utvisningar inom de första 10 minuterna. Lejonet lyckas inte förvalta dessa chanser utan Jim Berglund gör istället 1-0 till Åstorp 12.43 in i perioden. Ställningen 1-0 håller sig perioden ut och skotten blir jämna 10-9.

I början av andra tar Åstorp tag i taktpinnen och redan 3.19 styr Mattias Johnsson elegant in 2-0 efter ett bra skott från Jimmy Ekström på anfallsblå. 4.39 är det dags för Fredrik ”Biffen” Johansson att öka på ledningen till 3-0. Därefter följer en del utvisningar för båda lagen och det är märkbart att klorna på Mikael Gaths Lejon börjar bli skämda. De tappar lite humör och derbykänslor infinner sig i båda lagen. 14.36 reducerar Lejonen till 3-1 och här börjar Åstorp tappa lite fokus efter ett bortdömt mål som skulle ge Åstorp ledningen med 4-1. Istället gör Lejonen 3-2 så sent in i perioden som 19.30. Åstorps klart sämsta period för kvällen. Skotten i andra perioden blir 12-18.

Tredje perioden börjar riktigt grinigt från båda lagen och kantas av idel utvisningar och Lejonen kvitterar 9.06 till 3-3 i ett 4 mot 3 läge. Nervöst från båda lagen och Åstorp gör ytterligare en tempohöjning och återigen visar man att man är ett mycket skridskostarkare lag där vi tidvis åker från de ”äldre herrarna” i Lejonen. 4-3 till Åstorp efter10.44 av Mattias Johnsson som på sedvanligt vis åker igenom motståndarförsvaret och fullständigt vräker in puck motståndare och målvakt i målet. Efter denna ”ånglokskollision” utgår tyvärr Mattias för en lättare skada. Lejonen som under kvällen tappar fler och fler tänder ger sig inte utan kvitterar 11.34 för andra gången i matchen till 4-4. 14.18 in i sista perioden drabbas Lejonen av en utvisning och 10 sekunder senare sitter vinstmålet för de uthålligare Björnarna. 5-4 genom Jimmie Bäckström. Skotten i sista perioden slutar 16-13

Skotten totalt: 38-40

Återigen har vi vår duktige Tobias Klein i sista försvarslinjen och alla gör ett riktigt bra lagarbete idag. Vi har helt klart visat att det går utmärkt att bygga ett bra hockeylag med tämligen ”okända” spelare men med bra fart under rören. Vi vinner denna match för att vi har ett helt annat tempo än motståndarna samt att vi har en mångfald i laget med en mycket bred trupp. Vi hade 8!! ordinarie spelare frånvarande av olika anledningar och ändå står vår fjärdekedja för 3 poäng! Undrar när HD ska börja skriva om Björnarna istället för Lejonen…:)

Åstorps mål:

1-0 Jim Berglund (Pierre Rundvall)

2-0 Mattias Johnsson (Jimmy Ekström)

3-0 Fredrik ”Biffen” Johansson (Jonathan Stolpe)

4-3 Mattias Johnsson (Filip Anderberg, Kim Persson)

5-4 Jimmie Bäckström (Filip Anderberg, Kim Persson)

6-1 seger i Malmö

A-laget vann på bortais mot Malmö KIK med 6-1. Uppdaterad med matchreferat från Peter Frank!

Björnarna börjar första perioden i ett fullkomligt förkrossande tempo och Kryptoniterna får knappt röra pucken den första halvan av perioden. Vi spelar väldigt aggressivt i offensiv zon och vi är väldigt samlade och täta i egen zon. Trots detta dominerade maktövertag uteblir den målfest man skulle kunna förvänta sig. Mattias Hammarbäck petar dock in 0-1 efter 5.15, rakt upp i nättaket till höger om målvakten. Efter 10.22 gör Mattias Johnsson 0-2. Här börjar Kryptoniterna vakna till liv och inser plötsligt att matchen startat och börjar spela ishockey. Det hjälper dock föga då vi har Tobias Klein längst bak som stoppar allt som råkar slinka igenom försvaret. Marcus Ekstrand gör 0-3 efter 15.30. Kryptonics kommer in mer och mer i matchen samtidigt som vi blir lite bekväma med en 0-3 ledning. Det är ändå inget som hotar vårt spel. Skotten efter första perioden: 11-22.

Andra perioden blev en helt annan resa där det kändes som att ett helt annat Kryptonics gled in på isen. Första 10 minuterna blev hemmalagets och det verkade ganska rörigt i Åstorp. Ingenting verkade stämma och Åstorp tog inte tag i taktpinnen förrän efter ca 9 minuter. Åstorp har ett antal fina lägen och i ärlighetens namn skulle det stå 0-7 vid detta laget men våra avslut är för dåliga och obeslutsamma. Perioden domineras av en massa utvisningar för båda lagen. Perioden slutar mållös. Skotten efter andra perioden: 9-17

I sista periodpausen uppmanades Björnarna verbalt i en mycket bestämd "ton" från team coach att fokusera, släppa frustrationen och jobba stenhårt. Resultatet blir att vi återigen börjar dominera och 3.23 in i sista perioden sätter Mattias Johnsson sitt andra mål för kvällen. 0-4. Nämnde Johnsson blir strax efter detta utvisad 2+10 för nånting som inte omnämns i protokollet!!?? Nåväl, med Mattias Johnsson på botbänken tyckte Fredrik ”Biffen” Johansson 9.14 in i perioden att det var dags att sätta 0-5. Men strax därefter, 10.50, får Kryptonics lov att reducera till 1-5 ganska enkelt via en omarkerad spelare precis framför Tobias Klein. Mattias Hammarbäck punkterar matchen definitivt till 1-6 genom att göra ett identiskt mål med hans 0-1 mål. Friläge och upp i nättaket till höger.

Skotten i sista perioden: 13-16

Skott totalt: 33-55

Det var väl egentligen ingen fara men lika dominerande som Åstorp var i inledningen i matchen, lika obeslutsam och vek är man i inledningen av andra. Powerplay är något som team coach definitivt inte är nöjda med. Vi spelar 5 mot 3 i hela 2 minuter i andra men lyckas ändå inte göra mål.