6-1 seger i Malmö

A-laget vann på bortais mot Malmö KIK med 6-1. Uppdaterad med matchreferat från Peter Frank!

Björnarna börjar första perioden i ett fullkomligt förkrossande tempo och Kryptoniterna får knappt röra pucken den första halvan av perioden. Vi spelar väldigt aggressivt i offensiv zon och vi är väldigt samlade och täta i egen zon. Trots detta dominerade maktövertag uteblir den målfest man skulle kunna förvänta sig. Mattias Hammarbäck petar dock in 0-1 efter 5.15, rakt upp i nättaket till höger om målvakten. Efter 10.22 gör Mattias Johnsson 0-2. Här börjar Kryptoniterna vakna till liv och inser plötsligt att matchen startat och börjar spela ishockey. Det hjälper dock föga då vi har Tobias Klein längst bak som stoppar allt som råkar slinka igenom försvaret. Marcus Ekstrand gör 0-3 efter 15.30. Kryptonics kommer in mer och mer i matchen samtidigt som vi blir lite bekväma med en 0-3 ledning. Det är ändå inget som hotar vårt spel. Skotten efter första perioden: 11-22.

Andra perioden blev en helt annan resa där det kändes som att ett helt annat Kryptonics gled in på isen. Första 10 minuterna blev hemmalagets och det verkade ganska rörigt i Åstorp. Ingenting verkade stämma och Åstorp tog inte tag i taktpinnen förrän efter ca 9 minuter. Åstorp har ett antal fina lägen och i ärlighetens namn skulle det stå 0-7 vid detta laget men våra avslut är för dåliga och obeslutsamma. Perioden domineras av en massa utvisningar för båda lagen. Perioden slutar mållös. Skotten efter andra perioden: 9-17

I sista periodpausen uppmanades Björnarna verbalt i en mycket bestämd "ton" från team coach att fokusera, släppa frustrationen och jobba stenhårt. Resultatet blir att vi återigen börjar dominera och 3.23 in i sista perioden sätter Mattias Johnsson sitt andra mål för kvällen. 0-4. Nämnde Johnsson blir strax efter detta utvisad 2+10 för nånting som inte omnämns i protokollet!!?? Nåväl, med Mattias Johnsson på botbänken tyckte Fredrik ”Biffen” Johansson 9.14 in i perioden att det var dags att sätta 0-5. Men strax därefter, 10.50, får Kryptonics lov att reducera till 1-5 ganska enkelt via en omarkerad spelare precis framför Tobias Klein. Mattias Hammarbäck punkterar matchen definitivt till 1-6 genom att göra ett identiskt mål med hans 0-1 mål. Friläge och upp i nättaket till höger.

Skotten i sista perioden: 13-16

Skott totalt: 33-55

Det var väl egentligen ingen fara men lika dominerande som Åstorp var i inledningen i matchen, lika obeslutsam och vek är man i inledningen av andra. Powerplay är något som team coach definitivt inte är nöjda med. Vi spelar 5 mot 3 i hela 2 minuter i andra men lyckas ändå inte göra mål.