Revansch på Lejonet!

A-laget tog revansch mot Lejonet och vann med 5-4 på söndagen. (Uppdaterad)

Första perioden börjar väldigt trevande och det märks att det är en viktig match för båda lagen. Inga riktiga målchanser för något av lagen utan Åstorp inleder med två utvisningar inom de första 10 minuterna. Lejonet lyckas inte förvalta dessa chanser utan Jim Berglund gör istället 1-0 till Åstorp 12.43 in i perioden. Ställningen 1-0 håller sig perioden ut och skotten blir jämna 10-9.

I början av andra tar Åstorp tag i taktpinnen och redan 3.19 styr Mattias Johnsson elegant in 2-0 efter ett bra skott från Jimmy Ekström på anfallsblå. 4.39 är det dags för Fredrik ”Biffen” Johansson att öka på ledningen till 3-0. Därefter följer en del utvisningar för båda lagen och det är märkbart att klorna på Mikael Gaths Lejon börjar bli skämda. De tappar lite humör och derbykänslor infinner sig i båda lagen. 14.36 reducerar Lejonen till 3-1 och här börjar Åstorp tappa lite fokus efter ett bortdömt mål som skulle ge Åstorp ledningen med 4-1. Istället gör Lejonen 3-2 så sent in i perioden som 19.30. Åstorps klart sämsta period för kvällen. Skotten i andra perioden blir 12-18.

Tredje perioden börjar riktigt grinigt från båda lagen och kantas av idel utvisningar och Lejonen kvitterar 9.06 till 3-3 i ett 4 mot 3 läge. Nervöst från båda lagen och Åstorp gör ytterligare en tempohöjning och återigen visar man att man är ett mycket skridskostarkare lag där vi tidvis åker från de ”äldre herrarna” i Lejonen. 4-3 till Åstorp efter10.44 av Mattias Johnsson som på sedvanligt vis åker igenom motståndarförsvaret och fullständigt vräker in puck motståndare och målvakt i målet. Efter denna ”ånglokskollision” utgår tyvärr Mattias för en lättare skada. Lejonen som under kvällen tappar fler och fler tänder ger sig inte utan kvitterar 11.34 för andra gången i matchen till 4-4. 14.18 in i sista perioden drabbas Lejonen av en utvisning och 10 sekunder senare sitter vinstmålet för de uthålligare Björnarna. 5-4 genom Jimmie Bäckström. Skotten i sista perioden slutar 16-13

Skotten totalt: 38-40

Återigen har vi vår duktige Tobias Klein i sista försvarslinjen och alla gör ett riktigt bra lagarbete idag. Vi har helt klart visat att det går utmärkt att bygga ett bra hockeylag med tämligen ”okända” spelare men med bra fart under rören. Vi vinner denna match för att vi har ett helt annat tempo än motståndarna samt att vi har en mångfald i laget med en mycket bred trupp. Vi hade 8!! ordinarie spelare frånvarande av olika anledningar och ändå står vår fjärdekedja för 3 poäng! Undrar när HD ska börja skriva om Björnarna istället för Lejonen…:)