A-laget upp på kvalplats

Åstorp gick upp på fjärde plats i tabellen när Finspång besegrades på bortais med 6-3.

Konstigt nog märktes det redan på uppvärmningen vem som skulle vinna kvällens kamp. Både spelare och ledare lade märke till Finspångs något loja inställning. Det gav björnarna en stark tro på att gå ut och ge järnet. Åstorp började också matchen i högt tempo och gav inte Finspång mycket utrymme för att spela så mycket puck, som dom annars är bra på. Åstorp gjorde första målet, Jim Berglund utnyttjade ett av många anfall som Åstorp hade. Innan period vila hade dock Finspång kvitterat.

I andra perioden spikade Tobias Klein igen för Åstorp, det kvittade vad Finspång gjorde så motade han allt. Samtidigt blev Åstorp väldigt effektiva framåt. Mattias Johnsson gjorde 2-1 på sedvanligt “Johnssona vis”, brutalt tryckte in pucken. 3-1 stod Jimmie Bäckström för när han på en kontring sköt mellan benen på Finspångs målvakt. 4-1 kom i powerplay för Åstorp, Fredrik Johansson tekade rakt bak till Johan Andersson som sköt direkt och Jonathan Stolpe styrde in pucken. 5-1 gjorde Linus Lindqvist för när han blivit snyggt framspelad av Mattias Johnsson. Åstorp gjorde dom fyra målen på ca. fyra minuter. Klein fortsatte sen att briljera perioden ut och Finspång var ganska frustrerade.

I sista perioden fick Åstorp lite hybris, det blev rätt så stillastående och det passade Finspång perfekt. Två general misstag i egen zon gav Finspång två mål. Åstorp tog då timeout och herr Liljedahl fick med hög röst “väcka” spelarna. Det hjälpte och Åstorp fick upp farten på rören igen. Jim berglund fick avsluta målskyttet för kvällen när han i sista minuten gjorde 6-3 målet.

Dom viktiga matcherna avlöser nu varandra. På torsdag kommer Trelleborg på besök i KvB hallen.