Tredje raka förlusten för A-laget.

På torsdagskvällen åkte Åstorp på sin tredje raka förlust. Bortamötet mot Trelleborg slutade 7-4 till Vikings.

Det var inte dom bästa förutsättningarna när A-laget gav sig av till Trelleborg på torsdags eftermiddagen. Kung Bore hade lagt sin hand över Skåne och det var många frågor om matchen skulle spelas. Med en trygg busschaufför gav sig Åstorp ändå iväg på resan till Trelleborg. Färden tog 2,5 timme ner och matchen fick skjutas en halv timme.

Matchinledningen var jämn och båda lagen bytte chanser med varandra. Vikings gjorde det första målet efter cirka 7 minuter. Åstorp kvitterade i mitten av perioden och kort därefter även tog ledningen. Åstorp gjorde nog sin bästa period i Alltrean.

Åstorp gjorde även det första målet i andra perioden, Jonathan Stolpe fick fritt lägen i “slottet” och kunde snyggt sätta 3-1 till ÅIK. Så här långt kändes det ganska tryggt. Sedan hände något i matchen. Trelleborg tog över mer och mer och Åstorp tappade fokus och blev stillastående. Innan perioden var slut hade Vikings både reducerat och kvitterat.

3-3 stod det när pucken släpptes i sista perioden och blott fyra minuter senare stod det 6-3 till Trelleborg. Som ni förstår så föll Åstorp som ett korthus. Så det var inte mycket att orda om. Hatten av för Trelleborg och Åstorp fick åka hem med ännu en förlust i Alltrean.

Nu väntar ett längre uppehåll och Åstorp får slicka såren och rannsaka sig själva inför stundande matcher efter nyår.