Svag sista period sänkte Åstorp

Efter att haft ledningen med 3-2 inför sista perioden, föll Åstorp ihop och förlorade mot Ljungby med 4-7.

Det fortsätter att gå tungt för A-laget i Alltrean. Fjärde raka förlusten och noll poäng var inte väl inte den start Åstorp hade hoppats på. Att sedan Åstorp varit med i alla matcher (förutom Finspång) känns ännu tyngre. Igår, precis som matchen mot Trelleborg, tappade Åstorp all fokus i sista perioden och förlorade den med 1-5!

Ljungby började matchen bäst och hade en viss press till en början. Åstorp jobbade sig mer in i matchen ju längre perioden led. Åstorp gjorde dom två första målen, det första genom Mattias Johnsson och det andra gjorde Linus Lindqvist i powerplay! Kort efter reducerade Ljungby och perioden slutade 2-1 till Åstorp.

I andra perioden kvitterade Ljungby ganska snabbt och sedan böljade spelet ganska mycket fram och tillbaka. I mitten av perioden tog Åstorp åter ledningen när Jesper Samela i boxplay tryckte in pucken. Perioden slutade 1-1.

I sista perioden kom raset för Åstorp. På sex minuter gjorde Ljungby 4 mål och alla målen gjordes av deras duktiga första femma. Åstorp föll som ett korthus och ingenting stämde verken bakåt eller framåt. Känns tufft att åter behöva skriva, men hatten av för Ljungby som utnyttjade Åstorps misstag till fullo. Positivt för dagen var Teo Hartmans "comeback" med sin energi och spellusta ger han hopp för att Åstorp ska ha en chans att knippa en plats i kvalet till 2.an.