Första segern för A-laget

Åstorp tog sin första trepoängare när Kalmar besegrades på bortais med 6-5.

Äntligen fick Åstorp känna på segerns sötma i alltrean när man med en makalös vändning i sista perioden vände underläge 1-5 till seger med 6-5. Åstorp gjorde en riktig dålig inledning på matchen och låg under med 3-0 efter halva första perioden. Åstorp tog då timeout för att lugna ner spelet lite. Mattias Johnsson reducerade innan perioden var slut.

Kalmar gjorde 4-1 innan minuten gått av andra perioden. Åstorp jämnade sedan ut spelet och kom mer och mer in i matchen och var nära ett par gånger att få in en reduceringspuck. Perioden slutade 1-0 till Kalmar.

Precis som i andra perioden gjorde Kalmar ett tidigt mål, 1-5 kändes då som en ganska svår uppgift för björnarna. 5.47 reducerade Jonathan Stolpe till 2-5 och 10.16 kom målet som vände matchen, 3-5 som gjordes av Max Persson gav Åstorp råg i ryggen och hybris till Kalmar. 4-5 målet gjordes av Jimmy Ekström i powerplay, efter det målet var Kalmar riktigt skakat och tog timeout. En timeout som skulle stärka Åstorp ännu mer än Kalmar. Åstorps kvittering kom efter en riktig tavla av Kalmars målvakt, något som Jimme Bäckström utnyttjade, målet var dessutom i spel 4 mot fem. Segermålet stod Max Persson för när han efter 16.07 tryckte in pucken.