Förlust borta mot Trelleborg.

A-laget förlorade borta mot Trelleborg med 4-3.

En nervig match mot ett bra motstånd stod på dagordningen denna söndag. ÅIK saknade en hel del ordinarie spelare och kom med endast 14 utespelare till matchstart. Trelleborg gör inte oväntat första målet men sedan kvitterar Teo Hartman. Något senare gör nykomlingen Mattias Nilsson 1-2 till ÅIK. Detta resultat står sig första perioden ut.

I andra perioden utökar ÅIK till 1-3 genom Mattias Johnsson. Trelleborg lyckas reducera innan perioden är slut och det står 2-3 till ÅIK inför tredje perioden.

Trelleborg kvitterar i tredje perioden och lyckas också ta ledningen med 4-3 med endast 7 minuter kvar av matchen. Åstorp jagar en kvittering i slutsekunderna men man lyckas inte riktigt trots riktigt bra lägen.

Om man bortser från förlusten gör laget en riktigt bra insats idag. Man måste komma ihåg att Trelleborgs lag är i princip intakt sedan i fjol och det är förmodligen bland det bästa motstånd vi kommer att möta i år. Vi har flera ordinarie frånvarande i dag, Markus Ekstrand, Andreas Strand, Jonathan Stolpe, Pierre Rundwall, Jonathan Carlén, Marc Killberg, mfl. Trots detta gör vi en riktigt bra insats. Duktiga insatser idag är Teo och Mattias Johnsson som tillsammans med Lindqvist dundrar på som aldrig förr. Märks inte att de börjar bli gamla ;-)

Övriga som sticker ut idag är Klein i Målet och Robin Johansson.

Skotten i matchen Trelleborg 35, ÅIK 29.